www.V40.pl Strona Główna www.V40.pl
Forum miłośników Volvo V40, S40, V50, C30

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum



Infolinia VII OPZZ Żywiec pozdrawia wraz z największym operatorem v40.pl
Chcesz pozdrowić operatora infolinii, napisz PW do "gilwaresdoforsztyfikatora"

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: Jardo
2010-04-09, 15:57
Niedziałające radio brak zasilania
Autor Wiadomość
gargol85 

Rok Prod.: 1996
Silnik: 1.8
Model: V40
Dołączył: 25 Mar 2009
Posty: 5
Skąd: Zamość
  Wysłany: 2010-04-02, 10:13   Niedziałające radio brak zasilania

Witam.
Mam taki problem chciałem zrobić porządek z radiem w samochodzie, a dokładniej z przewodami od radia bo było tam strasznie nakombinowane. Niestety po prawidłowym podłączeniu przewodów od głośników radio przestało działać. Nie ma napięcia na przewodach zasilających, sprawdzałem przy oryginalnych kościach volvo.

Moje pytanie jest takie: gdzie znajduje się w v40 bezpiecznik od radia bo nie mogę go zlokalizować pod maską, ani pod kierownicą (wszystkie są dobre).
Wcześniej gdy radio jeszcze działało było słychać z niego szumy trzeszczenia tak jakby nagłe zwarcia jakieś.
Proszę o pomoc.
 
 
Bubek 
Lokalny patriota


Rok Prod.: 1997
Silnik: 1.9 T4
Model: V40
Imię: Grzegorz
Pomógł: 41 razy
Wiek: 29
Dołączył: 02 Wrz 2009
Posty: 1539
Skąd: Lubin
Wysłany: 2010-04-02, 10:34   

skrzynka bezpieczników w kabinie pod kierownicą.
bezpiecznik nr 9 15A w twoim roczniku odpowiada za Radioodtwarzacz i głośnik niskotonowy.
_________________
Zachowaj w pamięci odległe te dni, gdy HONOR był prawem jak dzisiaj jest KRZYŻ!!!
 
 
maaju 


Rok Prod.: 1999
Silnik: 1.9TD
Model: V40
Imię: Andrzej
Pomógł: 7 razy
Wiek: 27
Dołączył: 16 Wrz 2009
Posty: 241
Skąd: Małopolska...
Wysłany: 2010-04-02, 10:53   

A może te zwarcie trzeszczenia to nie były na bezpieczniku tylko właśnie w tej plątaninie kabli lub którejś wtyczce... :hmm:
_________________

 
 
bartekbo 

Rok Prod.: 1997
Silnik: 2.0
Model: S40
Imię: Bartłomiej
Wiek: 33
Dołączył: 23 Mar 2010
Posty: 7
Skąd: Wołomin
Wysłany: 2010-04-07, 23:20   

Najlepiej to by było sprawdzić czy w ogóle dochodzi jakieś napięcie na kostkę od radia. Najczęściej żółty i czerwony przewód na kostce odpowiada za zasilanie.
 
 
gargol85 

Rok Prod.: 1996
Silnik: 1.8
Model: V40
Dołączył: 25 Mar 2009
Posty: 5
Skąd: Zamość
Wysłany: 2010-04-09, 12:49   

Dzięki za pomoc wszystkim znalazłem przyczynę czyli uszkodzony przewód co za tym idzie bezpiecznik 15A
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku


Skocz do:  

Podobne Tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Ostatni post
Brak nowych postów Niedziałające radio Universal91 CarAudio i CB 9 2013-05-19, 08:35
Universal91
Brak nowych postów [1.6D] brak zasilania Maly74 Diesle 5 2010-05-08, 14:34
Maly74
Brak nowych postów [INNY] brak zasilania raciuthc Diesle 2 2009-11-12, 18:45
raciuthc


Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group

Classic VOLVO Cars


Strona wygenerowana w 0,29 sekundy. Zapytań do SQL: 19