www.V40.pl Strona Główna www.V40.pl
Forum miłośników Volvo V40, S40, V50, C30

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: Wolson
2009-01-16, 23:33
Skąd wziąć + ? (Który nie ginie podczas pracy rozrusznika)
Autor Wiadomość
flangs 


Rok Prod.: 1997
Silnik: 1.9 TD
Model: V40
Imię: Michał
Wiek: 29
Dołączył: 29 Paź 2007
Posty: 13
Skąd: Poznań
Wysłany: 2008-03-31, 14:18   Skąd wziąć + ? (Który nie ginie podczas pracy rozrusznika)

Witam
Szukam miejsca skąd mógłbym wziąć +, który nie ginie podczas pracy rozrusznika. Szukam takiego kable w okolicach kierownicy. Wiem już, że nie mogę go wziąć z radia, ani el. szyb.
 
 
swiebod 
Expert Volvo


Rok Prod.: 2003 (2004)
Silnik: 1.9D 158KM 334Nm
Model: v40
Imię: Sławek
Pomógł: 308 razy
Wiek: 31
Dołączył: 12 Paź 2006
Posty: 8734
Skąd: Gliwice
Wysłany: 2008-03-31, 15:15   

w okolicach kierownicy mozesz miec z tym problem , nie lepiej pociagnac kabel do aku ?? i miec swiety spokoj
_________________
Pozdr,
Swiebod
-------------------------------------------------------
Diagnostyka Volvo - VIDA. Inforamcje na PW

Regulamin Forum
Fotografia Ślubna Gliwice
Oklejanie samochodów - Reklama na samochodach - Agencja reklamowa
Wypożyczalnia samochodów

Wypożyczalnia samochodów Gliwice

Samochód zastępczy gliwice
 
 
flangs 


Rok Prod.: 1997
Silnik: 1.9 TD
Model: V40
Imię: Michał
Wiek: 29
Dołączył: 29 Paź 2007
Posty: 13
Skąd: Poznań
Wysłany: 2008-04-01, 06:45   

No też mógłbym tak zrobić i w ostateczności tak zrobię. Wolałbym jednak jakiś prostszy sposób ;) .
 
 
Lucas1981 


Rok Prod.: 2000
Silnik: 2.4
Model: V70
Imię: Łukasz
Pomógł: 15 razy
Wiek: 33
Dołączył: 10 Sie 2006
Posty: 254
Skąd: Opole
Wysłany: 2008-04-01, 08:28   

flangs, sposob z przewodem plusowym z akumulatora jest prosty, nad pedalem sprzegla masz otwor ktory doprowadzi Cie do komory silnika a z tamtad do aku juz bliziutko.
 
 
lukas24
[Usunięty]

Wysłany: 2008-04-01, 13:13   

ja wiem ze jak poszperasz w kabelkach od radia tam powinienes miec stałe zasilanie podtrzymujące pamiec radia i jak juz to znajdziesz to bez problemu mozes sie tam wpiac
 
 
pafka 


Rok Prod.: 1996
Silnik: 1.8 B4184S
Model: V40
Imię: Paweł
Pomógł: 21 razy
Dołączył: 25 Wrz 2006
Posty: 362
Skąd: Międzyrzecz
Wysłany: 2008-04-01, 13:53   

A może z zapalniczki. Też jest prąd po wyciągnięciu zapłonu.
 
 
lukas24
[Usunięty]

Wysłany: 2008-04-01, 18:27   

pod czas rozruchu to mi sie wydaje ze zanika prad w zapalniczce
 
 
tomedkaz 
Tomek


Rok Prod.: 2004
Silnik: T5R
Model: S60
Pomógł: 12 razy
Wiek: 30
Dołączył: 28 Lut 2008
Posty: 160
Skąd: New York City
Wysłany: 2008-04-01, 19:11   

zrobie Ci zdjecie gdzie ja podlaczylem swoj +. Podlaczylem go do jednego z kabli z ECU. W ten weekend bede mogl to zrobic jak chcesz.

Potrzebowalem tego aby moja boost gauge trzymala ten sam kolor caly czas w pamieci (ma zmieniane kolory)

[ Dodano: 2008-04-01, 20:43 ]
okay znalazlem wlasnie gdzie podlaczylem +

jest podlaczony do OBD (Tam gdzie sie komputer podlacza powyszej ECU - wejscie, taka wtyczka). Jak odczepisz go od tylo to mozesz smialo podlaczyc go do #16 podlacznika na prawo, ktory jest podlaczony tez do swiatla od hamulca. Tam masz stala moc
 
 
MiSiO 
...


Rok Prod.: MY2005
Silnik: T5 - B5244T5
Model: S60
Imię: .....
Pomógł: 204 razy
Wiek: 30
Dołączył: 11 Cze 2007
Posty: 3833
Skąd: Cambridge
Ostrzeżeń:
 2/6/10
Wysłany: 2008-04-04, 21:41   

A do czego ci ten plus potrzebny :?:
Jeśli do radia to masz problem, bo zasilanie nie ginie tylko "stereo" wyłącza się przy spadku napięcia.
Problem ten może rozwiązać kondensator powyżej 1 Farada, ale pewien nie jestem - mam zamiar sprawdzić na sobie. :mrgreen:
Mam stereo sony mex-dv2000 dostępne tylko u tomedkaz i sprawdzałem plus z aku i niestety lipa :cry:
 
 
scoo
[Usunięty]

Wysłany: 2008-04-06, 09:47   

+ pamieci radia :)
 
 
Andrzej Kyć 
Andii65


Rok Prod.: 1999
Silnik: 1,9Di
Model: V40
Imię: Andrzej
Pomógł: 10 razy
Wiek: 49
Dołączył: 21 Lut 2007
Posty: 164
Skąd: Częstochowa-Przyrów
Wysłany: 2008-04-06, 18:10   

Jak potrzebujesz + z MOCĄ (Ah) do radia,wzmacniacza,CB,itp
najlepiej pociągnąć gruby kabel od AKUMULATORA bezpośrednio na klemę
- bardzo ważne założyć BEZPIECZNIK -bo spalisz AUTO
_________________
SPRZEDANY
 
 
scoo
[Usunięty]

Wysłany: 2008-04-06, 18:11   

wez go spytaj lepiej do czego potrzebuje bo po co ma sie porywac z motyka na słonce zeby ciagnac plus z aku, moze potrzebuje do jakiejs pierdoły :) pozdr
 
 
MiSiO 
...


Rok Prod.: MY2005
Silnik: T5 - B5244T5
Model: S60
Imię: .....
Pomógł: 204 razy
Wiek: 30
Dołączył: 11 Cze 2007
Posty: 3833
Skąd: Cambridge
Ostrzeżeń:
 2/6/10
Wysłany: 2008-04-06, 21:45   

Andrzej Kyć napisał/a:
Jak potrzebujesz + z MOCĄ (Ah) do radia,wzmacniacza,CB,itp
najlepiej pociągnąć gruby kabel od AKUMULATORA bezpośrednio na klemę
- bardzo ważne założyć BEZPIECZNIK -bo spalisz AUTO

W teorii super tylko, że w praktyce nie chce działać.
Radio przy odpalaniu wyłącza się tak samo jak wcześniej.
Z Elektroda.pl dowiedziałem się, że to nie wina "plusa" tylko radia.
Spadek napięcia = odcięcie prądu.
Chyba, że w naszej Vołowinie znowu nam urozmaicili życie, no i coś nie tak jest z minusem.
Minusa nie sprawdzałem, bo zaczęło padać.
Na pewno Ktoś już to przerabiał tylko się nie przyzna.
Do ODPOWIEDZI Wszyscy :!: :!: :!: :!: :!: :!:
_________________
B4204T -> B4204T2 -> B4204T3 -> B5244T5
 
 
scoo
[Usunięty]

Wysłany: 2008-04-06, 21:46   

to złacz sobie z radia czerwony i zółty nie wyłączy sie radio juz ale to nie jest MOC zadna, bo jak zaniknie plus ze stacyjki to bedziesz miał napiecie z podtrzymania pamieci radia
 
 
MiSiO 
...


Rok Prod.: MY2005
Silnik: T5 - B5244T5
Model: S60
Imię: .....
Pomógł: 204 razy
Wiek: 30
Dołączył: 11 Cze 2007
Posty: 3833
Skąd: Cambridge
Ostrzeżeń:
 2/6/10
Wysłany: 2008-04-06, 22:25   

scoo napisał/a:
to złacz sobie z radia czerwony i zółty nie wyłączy sie radio juz ale to nie jest MOC zadna, bo jak zaniknie plus ze stacyjki to bedziesz miał napiecie z podtrzymania pamieci radia

A czy w tym przypadku plus z Aku nie jest lepszy.
Chyba coś nie rozumiesz, ja tu piszę o elektronice która pod wpływem spadku napięcia się wyłącza :!:
Coś mi się wydaje, że pierdoły piszesz :!:
_________________
B4204T -> B4204T2 -> B4204T3 -> B5244T5
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku


Skocz do:  

Podobne Tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Ostatni post
Brak nowych postów skąd wziąć prąd od świateł stopu kleki Elektryka - ogólnie 4 2010-02-19, 20:28
kogutelk
Brak nowych postów Czarne ramki reflektorów, skąd wziąć ?? Gość Ogólne 24 2012-01-16, 18:04
anias
Brak nowych postów [116KM] Gumy przy mocowaniu osłony silnika. Skąd wziąć? ManiekST Diesle 15 2013-12-01, 22:32
ifor


Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group

Classic VOLVO Cars


Strona wygenerowana w 0,28 sekundy. Zapytań do SQL: 18